Historie

In 1992 startte Johan van Nunen, na jaren als commercieel verantwoordelijke in dienst bij drukkerijen te zijn geweest, een eigen drukwerkinkooporganisatie. In 1996 leidde dat tot een stap naar een eigen productiebedrijf. Leon van Nunen voegde zich bij zijn vader en er werd een bestaande vellen-offset drukkerij in Deurne (België) overgenomen. Het kantoor van Baarle-Nassau werd ook naar België verhuisd.

Het aantal, voornamelijk Nederlandse, klanten groeide gestaag. Nieuwe persen werden aangeschaft en er werd zwaar op het verhogen van de kwaliteitsnorm ingezet. Als een van de eerste drukkerijen in de Benelux garandeerde Drukkerij VNV, zoals de naam toentertijd luidde, een feilloze verwerking van gecertificeerde PDF bestanden.

In 1998 werd de drukkerij naar het Belgische Kapellen verhuisd, maar al eind 2000 werd duidelijk dat het toenmalige bedrijfspand in Kapellen niet toereikend zou zijn voor de toekomst. Klanten uit het binnenland, maar vooral uit het buitenland, vonden de weg naar de drukkerij. Grote Nederlandse en Engelse opdrachtgevers lieten de omzet jaar na jaar verdubbelen. Getracht werd een bouwkavel naast het bestaande pand te bemachtigen om daar nieuwbouw te plegen. Na maanden van onderhandelen en gesprekken met de gemeente werd duidelijk dat de toekomst van VNV niet in Kapellen zou liggen. Maar over één ding waren vader en zoon van Nunen het zeker eens: de nieuwe vestiging moest in de buurt van de huidige drukkerij zijn. De combinatie van Nederlandse directheid en Belgisch vakmanschap bracht immers het noodzakelijke onderscheidend vermogen.

De gemeente Essen bood uitkomst. Sinds februari 2007 is VNV Mediaprinting aan de Steenovenstraat in Wildert, gemeente Essen, gevestigd. Een prachtlocatie waar de verdere groei van onze onderneming voor de komende tijd is gewaarborgd. Vanaf 1 maart 2010 is VNV Mediaprinting verder onder de naam Control Media gegaan.